Főmenü

Csili Művelődési Központ

Csili

Tapintható Kiállítás

Mikor:
2018. 10. 19. – 13:00 – 14:00
2018-10-19T13:00:00+02:00
2018-10-19T14:00:00+02:00

2018. október 19. 13 óra

tapintható_7

Tisztelt Pedagógusok, kedves Iskolások!

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves osztályát a Csili Művelődési Központban megrendezésre kerülő „Tapintható” című kiállítás – sorozat „Kő a vízben” elnevezésű rendezvényére.

A Kézzelfogható Alapítvány gyógypedagógusok és művészek közös összefogásával szerveződött, karitatív célokat szolgáló társaság. Küldetésük, hogy a művészetek különböző, sokszínű megnyilvánulási formáival segítsék a látássérültek társadalmi rehabilitációját.

A 2009 – ben létrejött társulat életében a 2013- as év jelentett nagy fordulatot, hiszen ez évben került megrendezésre a Szépművészeti Múzeumban „Tapintható” című tárlatuk, mely azóta is töretlenül járja az országot.

Az ez idő alatt kibővült társaság már nem csupán a „Tapintható” kiállítások szervezését és lebonyolítását tekinti fő tevékenységének, hanem azon kézműves szakmákban való foglalkoztatást, melyeket a Vakok Speciális Szakiskolájában tanítanak látássérülteknek: fazekasság, kosárfonás, szövés.

Szerteágazó, aktív munkájuknak köszönhetően már tárlatvezető képzéseket is szerveznek látássérülteknek, valamint esélyegyenlőségi napokon, kulturális intézetekben, iskolákban, különböző,  az empátia szükségére építő  programokon is részt vesznek.

Filozófiájuk, hogy az a lelkesedés, mellyel megélik a mindennapokat a környezetükre is kihasson, valamint rávezessék az embereket, hogy mások támogatása igenis megnyugvást, örömöt jelent a segítő félnek is.

Mivel egyre szélesebb körben szeretnék kiterjeszteni mozgalmukat, így folyamatosan várják mind látás sérült, mind egészséges társaik csatlakozását.

Ugyanis a rendezvény célja az, hogy tapintás útján érzékeljük meg, jöjjünk rá, hogy az alkotó milyen formát, tárgyat álmodott meg. A látogatókat bekötött szemmel vezetik végig sérült látású társaik és az ő segítségükkel derítik ki, hogy mit rejt a szemmel nem érzékelhető mű.

Információ: szasz.julia@csili.hu