ELMARAD - Bacsó Péter: A tanú - Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

ELMARAD – Bacsó Péter: A tanú

2021. február 7.

15:00 - 17:00
Ft3500 - Ft4000

„Miért halad így a történelem? Hogy az emberiség derűsen váljék meg múltjától.” Így fejeződik be az első számú magyar kultuszfilm, amit az egész ország ismer és szinte minden második mondata szállóigévé vált. Amely kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk. A film egy olyan korszakról, amit sokan átéltek, amiben a naiv, becsületes kisemberek csak sodródtak, és a mai napig nem értik, pontosan mi történt velük. Egyfelől tanulságos és szórakoztató mementója az újkori magyar történelem egyik legnyomasztóbb periódusának, másrészt ettől a történelmi hátterétől megfosztva is érvényes a mondanivalóval bír a naiv, alapvetően jószándékú kisember és az őt kénye-kedve szerint ráncigáló hatalom örök konfliktusáról. A főszerepben két olyan úriember lesz látható, akiknek a hangját mindenki csukott szemmel is ismeri; most októberben, mint Pelikán József és Virág elvtárs is bemutatkoznak. Kerekes József (Pelikán) és Kautzky Armand (Virág Árpád) főszereplésével most a Körúti Színházba végre megérkezik A tanú. Kautzky Armandot a Körúti Színház több darabjában (Az üvegcipő, A bolond lány) is láthatták és megszerethették a nézők, Kerekes József azonban új oldalát mutatja meg a Körúti Színház nézőinek.

 

Pelikán József             –           Kerekes József

Virág Árpád                –           Kautzky Armand

Bástya elvtárs              –           Pecsenyicky Balázs

Valamint:        Oroszi Tamás, Placskó Emese, Karapp Diána, Kozel Dániel, Karaivanov Lilla, Kaluczky Zsombor, Tóth Dániel

Rendező: Galambos Zoltán

 

A látványt és színpadképet három hatalmas TV egészíti ki, mely nagy teret enged a helyszíneknek és a gyors változásoknak. A történet így igazán pörgős lesz, míg a színpadkép igazi kőszínházi élményt nyújt a nézőknek, akik a jól bevált recept alapján -remek történet, jó színészek, szép látvány -igazi szórakoztató színházi estét tudhatnak majd magukénak.

Harmadik bérletes előadásunk.

 

Jegyek

A jegyek már nem elérhetők, mivel ez az esemény már elmúlt.

Részletek

Dátum:
2021. február 7.
Időpont:
15:00 - 17:00
Esemény kategória:

Szervező

Farkasné Takács Ilona
Telefon:
+36306370791
E-mail:
farkasne.takacs.ilona@csili.hu

Helyszín

Csili Művelődési Központ – Bubik István színházterem
Nagy Győry István u. 4-6.
Budapest, 1201
+ Google Térkép