Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Barna – PLAYBACK színházi előadás

2019. november 8.

18:00 - 19:30

A pesterzsébeti Lázár Vilmos Általános Iskola Szín-KÖR playbackszínház csoportja többször is asszociált a színekre, amelyek szimbolikusak is lehetnek. Témájukul ezúttal a barnát választották.

Felidézi termékeny talajt. Megnyugtató, biztonságot adó, kiegyensúlyozó, de a földhöz ragadtságot is kifejezheti. Európában az egészség, de Indiában a gyász, Nicaraguában az elutasítás színe.

Neked mi jut eszedbe a barnáról?

A belépés ingyenes.

A Lázár Vilmos Általános Iskola playback színházi tevékenysége és az ahhoz kapcsolódó műhelymunka 10. évfordulóját ünnepli.

Az alsó tagozaton a tanulók drámaszakkör keretében nemcsak testtudatosságukat, képességeiket fejlesztik, de érzelmi intelligenciájukat is. Ezek megéléséhez remek lehetőség playback színházi műfaj alkalmazása műhelymunka keretében. A gyerekek megtanulják, hogyan fejezhetik ki érzéseiket, hangulataikat anyagok, hangszerek segítségével; jobban kommunikálnak, konfliktusaik csökkennek.

Ahogy érnek, egyre nagyobb igényük van arra is, hogy színházi keretben is működjenek. Fogékonyságuk, empátiájuk segítségével másoknak is segítsenek feszültségeik oldásában.

A Szín-KÖR tagjai – társulatunk, akik már középiskolások, egyetemisták – szívesen visszatükrözik azokat a történeteket, melyek régóta foglalkoztatják közönségünket vagy abban a pillanatban törnek felszínre.

A playback improvizációs színházi műfaj, melyben a színészek a nézők által mesélt saját, személyes történeteket játsszák el. Az előadáson szerepel még a játékmester, aki a nézőkkel és a szereplőkkel tart kapcsolatot, valamint a zenészek, akik hangszerekkel kísérik a színészek játékát.

2017-ben az Európai Playback Találkozó kiváló alkalom volt arra, hogy az iskolánkban folyó munka teljes folyamatát bemutathassuk. A találkozón iskolánk „felnőtt” és „mai” drámásai, az ő szüleik, és tizenöt ország képviselői voltak jelen. Az élményteli napról szóló rövid videót szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe:

https://drive.google.com/file/d/1sOvqTUarjL2CfeLbp0JxmP-aOTX_1NWB/view

Idén is nagy erőbedobással folytatjuk a munkát, a színeket helyezzük a fókuszba, amelyek más-más hangulatot ébresztenek bennünk.

 

 

Részletek

Dátum:
2019. november 8.
Időpont:
18:00 - 19:30
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Csili Művelődési Központ – Vízvári terem
Baross utca 55.
Budapest, 1201
+ Google Térkép