Cipősdoboz akció - Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cipősdoboz akció

2020. december 15.

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

An event every day that begins at 09:00, repeating until 2020. december 18.

09:00 - 18:00
Intézményünk idén is a Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtő akciójának átvevő pontja. Az ajándékokat december 18-ig adhatják át munkatársunknak a B épületünk bejáratánál.
 
Pár jó tanács a Baptista Szeretetszolgálattól arra vonatkozóan, hogyan készüljön a csomag:
 
Hogyan készíthetek ajándékot?
Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.
 
Mit tegyek a cipősdobozba?
Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete : )
Dobozod tartalmazhat
• mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
• játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
• higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
• íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
• kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.
Van amit ne tegyek bele a dobozba?
Arra kérünk mindenkit,  ajándékaitokba ne tegyetek:
• agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot
• konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
• törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)
• gyógyszereket
• sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat
 
Hogyan csomagoljam be a dobozom?
Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.
{…}
Hova kerülnek az ajándékok?
Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

 

Részletek

Dátum:
2020. december 15.
Időpont:
09:00 - 18:00
Esemény kategória:

Helyszín

Csili Művelődési Központ “B” épület
Baross utca 55.
Budapest, 1201
+ Google Térkép