ELHALASZTVA - Jövőlátó játékkártyák - kiállítás - Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

ELHALASZTVA – Jövőlátó játékkártyák – kiállítás

2020. november 26.

17:00 - 19:00

A Magyarország miniszterelnöke által 2020. november 9-én bejelentett, a járvány megfékezését szolgáló intézkedésekkel összhangban intézményünk – további rendelkezésig – zárva tart, ezért a kiállítást csak 2021 valamely tavaszi hónapjában láthatják, és a vetítéssel egybekötött kártyatörténeti előadást is csak ekkor hallhatják.

* * *

Előadó: Jánoska Antal kártyagyűjtő, számos szakkönyv írója, szerkesztője.
A játékkártyák kultúrtörténetének apró szelete ez a tarot kártyákat elvonultató áttekintés, hiszen az elmúlt hatszáz év nagy számban hozta létre a jóslási célokra szánt kártyaképeket. A kártya jóskönyvektől kezdődően napjaink modern rajzain át számtalan motívum, típus, jelentésmagyarázat és elemzés látott napvilágot. A Magyarországot csak a közelmúltban elérő tarot kultusz szebbnél szebb kisgrafikai termékeiből is láthatnak már néhány szép rajzolatú kártyákat.

Az előadás elsődlegesen kultúrtörténeti és képzőművészeti szempontoktól vezetve mutatja be a jóskártyák sokszínű világát. A háttér információk alkalmat adnak a szemlélőnek, hogy bepillantást nyerjen a jövőlátó kártyaképek történetébe és természetrajzába.

Részletek

Dátum:
2020. november 26.
Időpont:
17:00 - 19:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Csili Művelődési Központ – Könyvtár
Nagy Győry István u. 4-6.
Budapest, 1201
+ Google Térkép