Ones to Hear - koncert a Csili Facebook-oldalán - Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ones to Hear – koncert a Csili Facebook-oldalán

2021. február 6.

17:00 - 18:00

A Ones to Hear egy két tagú akusztikus zenekar. Tagjai Pénzelik Fanni és Szemán Levente. Mindkettőjük életében fontos szerepe van a zenének kiskorunk óta. Különféle stílusú hazai és külföldi előadók dalait dolgozzák fel, akusztikus formában. Jelenleg azon tevékenykednek, hogy hamarosan saját számokkal lepjék meg rajongóikat.

Az együttes tagját, Pénzelik Fannit, a sokoldalú művészt, lírai énekesként, kemény rockerként és színházi színészként is megismerhettük. Zenés színdarabokban mutatta meg hangját. Azt a hangot, ami különleges Magyarországon. Egyrészről csengő tisztaság is jellemzi, másrészről egy kis füstös fátyolosság színezi a hangját. Ha egy mondattal akarjuk kifejezni, Karády Katalin szoprán változata. De Rúzsa Magdi magasabb lágéban előadott dalainak hangjaira is nagyon hasonlít.

A gitáros, Szemán Levente pedig azért nagyon érdekes, mert majdnem mindegyik neves zenész, tudományos kutatásokat is folytat. Gondoljunk csak Albert Einsteinre, aki kiválóan hegedült vagy Grandpierre Attilára, a Vágtázó Halottkémek együttes zenész-énekesére, aki nemzetközileg elismert csillagász is egyben. Szemán Levente folytatva eme nemes hagyományt, amikor nem gitározik, tudományos tevékenységet folytat, térképészként tölti hétköznapjait.

Az igazán hangulatos gitárkísérettel egy képzeletbeli világba gondolhatjuk majd magunkat, ha meghallgatjuk a koncertet.

A koncert Facebook-oldalunkon tekinthető meg a jelzett időpontban.

 

 

Részletek

Dátum:
2021. február 6.
Időpont:
17:00 - 18:00
Esemény kategória:

Szervező

Czúni Imre
Telefon:
+36302438467
E-mail:
czuni.imre@csili.hu

Helyszín

Csili Facebook-oldal
Nagy Győry István u. 4-6.
Budapest, 1201
+ Google Térkép