Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Online versmondó verseny a magyar költészet napja alkalmából

2020. április 11.

10:00 - 13:00
Tisztelt Közönségünk, kedves Versbarátaink!

A magyar költészet napjáról az Önök közreműködésével szeretnénk megemlékezni. Facebook-oldalunkra várunk – már az esemény megjelentetésének napjától (2020. április 4.) – olyan 2-3 perces videófelvételeket, amelyeken Önök adják elő kedvenc magyar költeményüket. Az anyagot az “Online versmondó verseny a magyar költészet napja alkalmából” című eseményünknél tudják feltölteni április 10-ig folyamatosan. Kérjük, ne feledkezzenek meg a szerző és cím megjelöléséről. Nézőink a beérkezés sorrendjében állandóan láthatják a produkciókat, és like-jaikkal szavazhatnak rájuk. Április 11-én 13 órakor, azaz a jeles napon a legtöbb kedvelést elérő szavalónk páros belépőt kap ajándékba, amely a 2020-as őszi-téli szezonunk bármely előadására beváltható. (A belépőket a helyzetre való tekintettel egyelőre informatikai rendszerünkben rögzítjük. Az adott beküldőt Facebook-üzenetben értesítjük.)

A VIDEÓK FELTÖLTÉSE ITT:

https://www.facebook.com/events/204255140872803/
1. A jelen ESEMÉNY alatt található a “BESZÉLGETÉS” gomb. Erre kattintsanak rá!
2. Ekkor megjelenik a “FÉNYKÉP/VIDEÓ FELTÖLTÉSE” gomb.
3. Erre a gombra kattintva tudják feltölteni április 10-ig folyamatosan a videót.

Lássuk, halljuk a tehát a verseket! Mert, ahogyan Kosztolányi Dezső mondja:

„A vers néma. Adj neki hangot! A vers a könyvben halott. Keltsd életre. Mi a szavalás? A vers föltámasztása papírsírjából. Ez a kor néma. Hangtalanul olvas, hangtalanul ír. Az ősi közlőforma azonban a szó volt. Ezt ösztönösen érezzük, valahányszor verset szavalnak. Ünnepi borzongás fut át rajtunk, hogy a szóval, mely a könyvben térbeli életet élt, az időben találkozunk. Ezáltal válik a költészet igazán időbeli művészetté. Halljuk, amint a hangok elmúlnak egymás után, mint az élet. Másrészt tudjuk, hogy a vers nem múlik el. E kudarc és diadal együtt jelképezi a költőnek a végtelennel való küzdelmét, ki emberi nyelven nyújtja az istenit: a mulandóság formájában az örökkévalóságot.” (1928.)

Április 11-én Facebook-oldalunkon 10 óra és 22 óra között óránként közvetítjük Lutter Imre versmondó művész és a Magyar Versmondók Egyesületének adásait.

Részletek

Dátum:
2020. április 11.
Időpont:
10:00 - 13:00
Esemény kategóriák:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/204255140872803/

Szervező

Bánki Andrea
Telefon:
+36304666688
E-mail:
banki.andrea@csili.hu