Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

The Qbs – funk-rock koncert

2019. november 15.

19:00 - 22:00
Ft1000

Réges-régen egy messzi-messzi kocsmában indult a The QBS zenekar története. Időszámításunk szerint 2012 őszét írtuk s akkoriban a világ az éppen elfogyó maja naptár miatt aggodalmaskodott. Schéder Balázs (gitár) és Ulbert János (basszusgitár) egy delíriumos nosztalgia iszogatás közepette ráeszmélt, hogy olthatatlan láng ég bennük egy funk-rock zenekar alapítása iránt.

Pár alkalmi jamet követően egyértelművé vált, hogy van pengetni valójuk egymás mellett és megindult a hajtóvadászat egy metronóm lelkű dobos és egy arany hangú énekes után. Két ütős is elfogyott mire az internet sűrű mocsarából előbukkant a bőrök ura Lövei Attila (dob). Végül 2013 februárjában, Furuglyás René (ének) megragadta a mikrofont és megszületett a The QBS.

A srácok, már a kezdetek kezdetén saját ötletekkel és sajátos hangzásvilággal indítottak. A dallamok szerencsére termékeny talajba hullottak és jöttek is az eredmények, két kislemez és egy tehetségkutató dobogós helyezése formájában.

2016-ban indultak az első – Lenyomatok címet viselő – nagylemezük munkálatai. A lemez teljes egészében a Nortyx Records gondozásában készült. A banda a lemez fő stílusát funk-rock-nak tekinti, de több zenei kalandozás is tetten érhető, például a reggae vagy az alternatív rock irányába. Míg például a „HÉV” és a „Képen” lírikusabb hangvételű, addig a „Mindent szabad” és a „Betelt a pohár” húzósabb, rockosabb hangzásvilággal gazdagítja az összképet. A korong két angol nyelvű bónusz számmal zárul, a „Never Die” és a „Don’t You Wanna (Eat My Soul)”, amit a fiúk a QBS első korszakából való lenyomatként hoztak magukkal.

2018 év végén kijött egy 5 számos kislemezük még Itthon vagyok címmel.

A Minden szabad című slágerük 2 éven keresztül a Rock Fm rádió lejátszási listájában rendszeresen benne volt.

  A klub működését ebben az évadban az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

Jegyek

A jegyek már nem elérhetők, mivel ez az esemény már elmúlt.

Részletek

Dátum:
2019. november 15.
Időpont:
19:00 - 22:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Csili Alsóállomás
Nagy Győry István u. 4-6.
Budapest, 1201
+ Google Térkép

Az esemény támogatója

Az NKA Hangfoglaló programja

Nemzeti Kulturális Alap