Táborok 2021 - Csili Művelődési Központ

Táborok 2021

Évtizedek óta várjuk nyaranta a gyerekeket a Csilibe, ez terveink szerint ebben az évben sem lesz másként. Hagyományos táboraink mellett több újdonsággal is készülünk, a tavalyi sikeres kezdeményezéseinket idén folytatjuk, táboraink tartalmát igyekeztünk minél színesebbé tenni. Újdonság, hogy minden táborunkra érvényes a testvérkedvezmény, mely azonos táborba (és azonos turnusba) történő jelentkezés esetén 1000-1000 Ft összegben vehető igénybe.


Kategóriák


Általános információk

Tisztelt Szülő!

Bízunk benne, hogy nyáron megtarthatjuk táborainkat. Ugyanakkor még nem tudhatjuk, milyen, a járvánnyal kapcsolatos rendelkezések lesznek érvényben az adott időszakban. Ezért a jelentkezés módja a következő:

A jelentkezések koordinációja érdekében a szülőktől elő regisztrációt várunk. Kérjük, töltse ki az adott tábor leírása alatt megjelenő rövid űrlapot. Elküldésével a tábor szervezője értesül részvételi szándékukról, és – ha még van szabad hely – elküldi a hivatalos jelentkezési lapot.

Ezt követően szíves türelmüket kérjük, míg a szervező kolléga felveszi Önökkel a kapcsolatot, és megerősíti, hogy indul a tábor.

Töltsék le a jelentkezési lapot! Kérjük, hogy a jelentkezési lapon – a vonatkozó résznél – nyilatkozzanak arról, hogy gyermekük számára engedélyezik-e (nem minden tábor esetében) bizonyos programokra a tömegközlekedéssel való utazást.

Írják a kért adatokat az űrlapokra!

A jelentkezési lapot visszaküldhetik a kinyomtatott és az aláírt lap szkennelt változatában e-mailben.

A beérkezett jelentkezések nyomán a szervező ismét megkeresi Önöket, és tájékoztatást ad az aktuális helyzetről. Ha az adott táborra a szervező már visszaigazolta az előregisztrációt, abban az esetben június 1-től már befizethető a díj, legkésőbb a tábor kezdete előtt két héttel.

Bankszámla: 12001008-01510895-00100006

Pénztár nyitvatartás: Kedd és csütörtök 10-12 óra valamint 14-17.30 óra

Kérjük, hogy a szervezőnk értesítéséig NE FIZESSÉK BE  a megjelölt összeget.

Az egészségügyi nyilatkozatot kérjük, a tábor kezdete előtt leghamarabb négy nappal töltsék ki! Feltétlenül jelezzék, ha gyermekük étel- vagy gyógyszer-allergiával küzd, ha krónikus betegségben szenved, rendszeres gyógyszeres kezelés alatt áll, különleges táplálkozási rendje van.

Az említett dokumentumok letölthetők honlapunkról.


Táborok díjának befizetése

Kérjük, hogy az átutalásos befizetést részesítsék előnyben. A közleménybe írják be a gyermek nevét és a tábor megnevezését! Ha több turnusos táborról van szó, akkor a turnus számát is tüntessék föl! Az átutalásról szóló bizonylatot küldjék el e-mailben a tábor szervezőjének!

Ha a tábor díját mégis a pénztárunkban fizetnék, előtte tájékozódjanak annak nyitvatartási idejéről itt:

https://www.csili.hu/kapcsolat/


Táboraink vezetői:

Bánki Andrea 30/466-6688;

banki.andrea@csili.hu

Czúni Imre 30/243-8467;

czuni.imre@csili.hu

Farkasné Takács Ilona 30/637-0791;

farkasne.takacs.ilona@csili.hu

Kovács Emese 30/466-6699;

kovacs.emese@csili.hu

Nedeczeyné Helga 30/466-6693;

nedeczeyne.helga@csili.hu

Polyák Edit 30/231-1289;

polyak.edit@csili.hu

Ternyilla Kornélia 30/466-6702;

ternyilla.kornelia@csili.huIsmeretterjesztő táborokSzámítógépes tábor 8 – 12 éveseknek

I. turnus: június 28.- július 2. – BETELT

II. turnus: július 5-9.

III. turnus: augusztus 9-13.

Ár: 25 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

Szeretsz gépezni, sokat játszol a számítógépen? Az egy hét alatt olyan témákkal foglalkozunk, ami az informatika órákból kimarad, de szórakoztató és hasznos tudás a mindennapokban. Előzetes tudásotoktól függően készítünk animációt, különböző grafikákat és bemutatót, keresgélünk a neten. Megtanuljuk, mit és hogyan használj a számítógépen, persze mellette sokat játszunk is egyénileg és csapatban. Nálunk összemérheted tudásodat a többiekkel!

Információ: Polyák Edit

Az előregisztrációk alapján a tábor I. turnusa BETELT. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!


Csili Csacsové indián tábor 7 – 13 éveseknek /BETELT

Június 28. – július 2.

Ár: 29 000 Ft (Tartalmazza az étkezést, az anyagköltséget, a sárkányhajózás díját.)

A törzshelyünkön már vár benneteket egy nagy indiánsátor, a totemoszlopunk és Ülő Bika, a törzsfőnök.

Ruházatunk, lábbelink és tollas fejdíszünk készítésén keresztül ismerkedünk egyes indián szokásokkal, életmóddal, elszívjuk a békepipát. Játékosan valakit a törzs tagjává választunk, kenut építünk, sárkányhajózásra megyünk a Dunán. Készítünk csontékszert, mokaszint, álomfogót, orvosságos zacskót, ismerkedünk gyógyító növényekkel.

A történeteken, meséken, filmeken és zenéken keresztül ismerjük meg ezt az ősi kultúrát, miközben segítjük az általános emberi értékeink megerősítését, elfogadását, a közösséghez tartozást.

Információ, táborvezető: Nedeczeyné Helga

Az előregisztrációk alapján a tábor BETELT. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!


„Kék bolygó” környezetvédelmi és földrajzos tábor 10 – 14 éveseknek

Július 19-23.

Ár: 29 900 Ft; továbbá a kirándulásokhoz nyolc db fővárosi buszjegy (Tartalmazza az étkezést.)

A hazai természetvédelem, földrajz és környezetvédelem legkiválóbb oktatóival, köztük több fiatal tanárral, egyetemi oktatóval közösen fedezzük fel környezetünket. Többek közt építünk víztisztító berendezést, kémiai kísérleteket hajtunk végre, kirándulunk, sárkányhajózunk és megismerkedhetünk az ELTE Természettudományi gyűjteményének kincseivel, ásványokkal, drágakövekkel és igazi ősmaradványokkal.


Információ: Czúni Imre


Angol nyelvű szabadidős tábor –  egy hét amerikai élmény 10 – 14 éveseknek

I. turnus: július 12-16. – BETELT

II. turnus: augusztus 9-13.

Ár: 29 900 Ft; továbbá két db fővárosi buszjegy a kiránduláshoz (Tartalmazza az étkezést.)

A tábor nem nyelvi tábor! A kézművességről, a vidámságról, a sárkányhajózásról, a játékról és az angolszász kultúráról szól. De a táborban a kommunikáció nyelve kizárólagosan az angol. Egy héten keresztül kizárólag angol szót hallanak a gyerekek, mintha csak külföldön lennének. Ajánlott nyelvvizsga előtt álló gyerekeknek is. Bár  mindenkit szeretettel várunk, alapszintű nyelvtudás a részvételhez mégis ajánlott.

Táborvezetők: Nádler Zoltán szabadidős foglalkozásvezető, angol nyelvtanár és Aaron Henderson, fiatal amerikai anyanyelvi tanár.

Információ: Czúni Imre

Az előregisztrációk alapján a tábor I. turnusa BETELT. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!


Német nyelvű szabadidős tábor: egy hét valódi német élmény 10 – 14 éveseknek

Augusztus 2-6.

Ár: 29 900 Ft; továbbá négy fővárosi buszjegy a kiránduláshoz (Tartalmazza az étkezést.)

A tábor nem nyelvi tábor! A kézművességről, a vidámságról, a sárkányhajózásról, a játékról és a német kultúráról szól, de a táborban a kommunikáció nyelve kizárólagosan a német. Egy héten keresztül kizárólag német szót hallanak a gyerekek, mintha csak külföldön lennének. A magyarországi német nemzetiségi hagyományokat és ismereteket a legautentikusabb forrásból kapják a jelentkezők. Ajánlott nyelvvizsga előtt álló gyerekeknek is. Bár  mindenkit szeretettel várunk, alapszintű nyelvtudás a részvételhez mégis ajánlott.

Táborvezető: Bárkányi Judit német nyelvtanár, a hazai német nemzetiségi kultúra egyik legnépszerűbb személyisége.

Információ: Czúni ImreKézműves táborokNépi játékok – kézműves tábor 7 – 13 éveseknek

Június 21-25.

Ár: 31 500 Ft; továbbá két db fővárosi buszjegy (Tartalmazza az étkezést, az anyagköltséget és a sárkányhajózás díját.)

Játszunk és kézműveskedünk: nemezelés, papírmerítés, csuhéfonás, gyertyamártás, gyöngyékszer vagy népi hangkeltő eszközök készítése. Festő növényekkel díszítjük a magunk készítette mobiltartót, papírsárkányunkat a szabad téren eregetjük.

Információ, táborvezető: Nedeczeyné Helga


Agyagos tábor 7 – 13 éveseknek

Az előregisztrációk alapján a tábor BETELT. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!

Július 5-9.

Ár: 26 500 Ft (Tartalmazza az étkezést és az anyagköltséget.)

Ismerkedés az agyaggal, szerszámokkal és kézi megmunkálási technikákkal.

A szakmai programot délelőtti, délutáni bontásban, Masáth Katalin fazekas mester vezeti. Többféle technikával és díszítésekkel készülnek agyagedények és alkothatnak a gyerekek fantázia vagy mesefigurákat, állatokat. Kipróbálhatják a használati edényeken túl (tálcák, tányérok, bögrék, gyertyatartók, mécsestartók stb.) egyes lakásdíszítő tárgyak készítését is. (Korongozásra nincs lehetőség!)

A gyerekek az alkotásaikat naponta hazavihetik.

A délidőben közös ebéd, mozgás, játék, majd ismét szakmai foglalkozás következik.

 Táborvezető:  Masáth Katalin

Információ: Nedeczeyné Helga


Kézműves tábor 7 – 13 éveseknek – BETELT

Július 12-16.

Ár: 27 000 Ft (Tartalmazza az étkezést és az anyagköltséget.)

Várunk minden olyan alkotni vágyó fiatalt, aki már ismeri a hagyományos technikákat, de valami újra vágyik, a táborozók modern stílusban, fantáziát is megmozgató tevékenységekkel találkoznak. Hagyományosan lesz pólóbatikolás, gyöngyfűzés, szappankészítés. Újszerű tevékenységként tolltartó doboz batikolása, újrahasznosítása a mosószeres flakonnak, virágtartó és ceruzatartó készítése, de kipróbálhatják az érdeklődők a selyemfestés és betonöntött virág kaspó készítést is.

Táborvezető: Ballai Brigitta népi játszóházvezető, kismesterség-oktató

Információ: Ternyilla Kornélia

Az előregisztrációk alapján a tábor BETELT. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!Mozgás-Torna-BalettDinamik aerobik tábor 5 – 12 éveseknek

I. Turnus: Június 21-25. – BETELT

Ára: 25 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

Rengeteg mozgás: táncos koreográfiák, aerobik gyakorlatok, erősítés, ügyesség fejlesztő torna és sok-sok játék. Nem csak az aerobikban jártas gyermekeknek.

Táborvezető: Horváthné Rabóczki Mónika I.F.A. A. aerobik edző

Információ: Ternyilla Kornélia

Az előregisztrációk alapján MINDKÉT TURNUS BETELT. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!


Művészi torna tábor 5 – 12 éveseknek – BETELT

Június 28. – július 2.

Ár: 25 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

A ritmikus gimnasztika alapjait sajátítják el és gyakorolják a táborozók, délelőtt és délután is tartunk edzéseket.  A tábort azoknak ajánljuk, akik szeretnék kipróbálni ezt a sportot, illetve azoknak, akik már járnak művészi tornára, de az idei tanévben nem volt lehetőségük a pandémia miatt a Csiliben edzeni, a táborban újra közösen gyakorolhatnak és a megszerzett tudásukat átismételhetik.

Táborvezető: Zémann Erika szakedző, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes

Információ: Ternyilla Kornélia

Az előregisztrációk alapján a tábor BETELT. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!


Sport- és élménytábor 7 – 14 éveseknek

Július 5-9.

Ár: 35 000 Ft (Tartalmazza az étkezést, az utazás költségeit és a belépőjegyek árát is.) 

Kirándulunk, természetet járunk, kincset keresünk, sokat labdázunk, mókás foglalkozásokon veszünk részt.

Információ: Farkasné Takács Ilona


Klasszikus balett tábor 6-12 éveseknek – BETELT

Július 12-16.

Ár: 25 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

A táborozás során a balett alapokat tanulhatják meg a gyerekek és gyakorolják. Várunk mindenkit, aki szeretné kipróbálni a táncnak és művészetnek ezt a formáját, illetve azokat is, akik már a Csilibe járnak tanfolyamra és szeretnék újra átélni a közös balettozás élményét.

Táborvezető: Balogh Rita balettmester, táncművész

Információ: Ternyilla Kornélia

Az előregisztrációk alapján a tábor BETELT. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!Művészet-KépzőművészetTúl az üveghegyen” – üvegfestő tábor 7-13 éveseknek

Június 21-25.

Ár: 25 000 Ft (Tartalmazza az étkezést és az anyagköltséget.)

A táborban a gyerekek megismerkednek az üveg történetével, a sík- és az öblösüveg festési technikáival, emellett sokat játszanak. A táborban elkészített alkotásaikat az utolsó napon magukkal vihetik. Ha szeretsz festeni, kézműveskedni, alkotni, akkor itt a helyed!

Táborvezető: Homoki Anikó üvegművész

Információ: Kovács Emese


Képzőművészeti tábor 7-14 éveseknek

I. turnus: június 28.-július 2.

Ár: 25 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

 A színek birodalma 7-12 éveseknek (a színek érzelmi hatásai, fajtái, játék a színekkel)

A hét folyamán körbejárják a színek érzelmi hatásait, az elemek (tűz, víz, föld, levegő) színeire festett manókat készítenek. Játékos színkeverési gyakorlat során eljátsszák a színek harcát olajpasztell és akvarell segítségével. Megfestik temperával az éjszaka és a nappal arcát.

II. turnus: július 5-9.

Az előregisztrációk alapján a turnus betelt. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!

Ár: 25 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

Témák és műfajok a képzőművészetben 9-14 éveseknek (csendélet, tájkép, életkép)

Hogyan rajzoljunk portrét? Megtanulják lépésről lépésre. Tanulmányozzák, hogy különböző művészek milyen festészeti technikákkal festették tájképeiket. Csendéleteket készítenek szénnel és életképeket festenek a perspektíva felhasználásával.

Táborvezető: Holczapfel Zsuzsanna rajz- és vizuális nevelő, művésztanár

Információ: Ternyilla Kornélia


Bűvésztábor 7-12 éveseknek – BETELT

Július 12-16.

Az előregisztrációk alapján a tábor BETELT. Szabad hely már csak az esetleges visszamondások nyomán keletkezhet. Érdeklődjenek a szervezőnél!

Ár: 25 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

A táborozók Kecsa Bűvész segítségével saját maguk készítik el kellékeiket, amit utána haza is vihetnek. Tanulni fognak kártyatrükköket, pénzmutatványokat, gumistrükköket, kötélmutatvány fogásokat. Szert tesznek néhány egyszerű mentalista trükk elsajátítására. Betekintést nyerhetnek néhány bűvészkellék használatába, ami Kecsa bűvész kelléktárából kerül elő. Illetve a hagyománnyá vált lufihajtogatás néhány figuráját is megtanulhatják.
A legeredményesebb bűvésztanonc bűvészkelléket kap ajándékba a tábor utolsó napján.

Táborvezető: Kereszti Csaba bűvész

Információ: Ternyilla Kornélia


“Világgá megyek!” – mesetábor 7 – 12 éveseknek

Augusztus 2-6.

Ár: 27 000 Ft (Tartalmazza az étkezést és az anyagköltséget.)

Gombolyítsuk együtt a mese fonalát! Induljunk el együtt a magyar népmesék vándorútján, játsszunk együtt magyar népmesékből készült társasjátékokkal! Ismerkedjünk a mesék fogalomvilágával, alkossunk saját meséket! Aki eljön, igazán mesés kalandokban lesz része.

Táborvezető: Farkas L. Rozália – nepmesemuzeum.com

Információ: Bánki Andrea


A blogírástól a regényig/író-olvasó tábor 12-16 éveseknek

Augusztus 16 – 19.

Ár: 29 900 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

Az írás nem csak kreativitásból áll. A sikeres szövegalkotás mögött sokkal inkább kitartó
munka rejlik. Ezen feladatokat érdemes megismerni, és hatékonyan végezni, hogy elérd a
célodat és megszülethessen a kívánt szöveg.Mit írhatunk?
A tartalomgyártástól a forgatókönyvíráson keresztül a regényig.Hogyan készül el egy könyv?
A vázlattól a kész szövegig. Karakteralkotás. Világalkotás. Leírások, párbeszédek
használata.Hogyan kezdj neki, és miként érj a végére?
Módszerek, praktikák, bevált fogások.Hozd el a regényed!
Vagy bármilyen írásod. elemezzünk, találjuk ki, hogyan lehetsz jobb!Ez nem irodalomóra!
Inkább használható tanácsok és gyakorlatok gyűjteménye.Tanulj kreatív írást kortárs írótól.

Kovács Attila író vagyok, Holden Rose néven jelennek meg gyermekkönyveim és sci-fi
novelláim. Marketinges végzettségem mellett sok éves gyakorlattal rendelkezem
internetes marketing területen. Több száz előadást tartottam az olvasásról és a tanulásról.
Youtube-csatornát üzemeltetek, ahol könyveket ajánlok és az írásról mesélek. – Ezek
mindegyike az íráshoz kapcsolódik. (regény, novella, előadás, szkript, forgatókönyvírás)
Mindezekről beszélni fogok a tanfolyamon.Ismerd meg a történetírás alapjait, ismerj meg több működő munkamódszert, valósítsd
meg az álmaidat. Beszélgessünk a regény-, és novellaírásról, az újságírásról, a
forgatókönyvírásról, képregényekről és online tartalomgyártásról!
Tudj meg többet az olvasásról, szerzőkről, a könyvkiadásról és az ahhoz kapcsolódó
szakmákról!
Szeretettel várlak a négy napos táborban.

Táborvezetők:

Kovács Attila, alias Holden Rose, blogger, Magyarország egyik legnépszerűbb, kortárs meseírója,
Vancsó Éva, az ismert sci-fi írónő.

Információ: Czúni ImreSzínjátszásMiniszínész tábor 9 – 13 éveseknek

Június 21-25.

Ár: 27 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

Nem riadsz meg a színpadtól, szeretsz szerepelni? Jó lenne létrehozni egy kis színdarabot, és a hét végére szívesen elő is adnád? Akkor itt a helyed!

Táborvezető: Molnár Zsuzsanna előadóművész, Szakács Barbara mentálhigiénés szakember

Információ: Kovács Emese


Pszichodráma tábor 10 – 14 éveseknek 

Augusztus 2-6.

Ár: 27 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

Játékok, történetek feldolgozása, eljátszása során a gyerekek fejleszthetik önismeretüket, illetve a világban való eligazodásban is segítséget kaphatnak. Segíti az önkifejezés fejlesztést, a kapcsolatépítést – biztonságos és baráti környezetben

Táborvezető: Mályi Gábor drámapedagógus, Szakács Barbara pszichodráma oktató

Információ: Kovács Emese


„Színház az egész világ” – színházcsináló tábor 7-11 éveseknek

Augusztus 2-6.

Ár: 25 000 Ft (Tartalmazza az étkezést.)

Egy közös kalandra hívunk benneteket: csináljunk színházat!
A hét során kitalálunk egy történetet, és színdarabot alkotunk belőle, amelynek a bemutatásához még a díszleteket is magunk készítjük.
A megismerkedéstől az előadásig izgalmas percek várnak ránk.
Péntek délután pedig minden kedves szülőt szeretettel várunk a bemutatóra.
A szakmai foglalkozások reggelente 9 órakor kezdődnek.

Táborvezető: Tarsoly Krisztina, a Békéscsabai Jókai Színház színésznője

Információ: Polyák Edit


Miben segíthetünk?