TÁJÉKOZTATÓ A CSILI ELMARADÓ RENDEZVÉNYEIRŐL - Csili Művelődési Központ

Kedves Közönségünk! 

Pesterzsébet polgármestere összhangban a Kormány 41/2020. (III.11.) Korm. rendelettel, amely az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedéseket tartalmazza továbbá saját hatáskörében – különös tekintettel a kerület lakóinak egészségügyi biztonságára – a Csili Művelődési Központ átmeneti bezárásáról határozott.

Ennek értelmében 2020. március 14-én, szombaton 24 órától bizonytalan ideig INTÉZMÉNYÜNKBEN MINDEN PROGRAM ELMARAD, MINDEN SZOLGÁLTATÁS SZÜNETEL.

Ez vonatkozik a tanfolyamokra, a tornákra, az edzésekre, a klubokra, a művészeti csoportokra is.

A MEGVÁSÁROLT BELÉPŐKRŐL, BEFIZETETT TANFOLYAMI DÍJAKRÓL

Bár a jelen kényszerítő körülmények között (vis maior) a törvény erre nem kötelezi, a Csili Művelődési Központ a véglegesen elmaradó programjaira megvásárolt

BELÉPŐKET VISSZAVÁLTJA, A TANFOLYAMI DÍJAKAT KÉSŐBB BESZÁMÍTJA.

A tornákra, tanfolyamokra márciusban befizetett tagdíjak a későbbi foglalkozásokra lesznek érvényesek.

Ha a jegy.hu oldalon online vásárolta jegyét, és az előadást véglegesen ELMARADÓNAK nyilvánítjuk, a jegy.hu oldal kezelője, az InterTicket Kft. a jegy árát automatikusan visszautalja az ön számára, a kényelmi díj (értsd kezelési költség!) kivételével.

A jegy visszaváltásának módjáról az alábbi linken tájékozódhat:

ÍGY VÁLTHATJA VISSZA A JEGY.HU OLDALON VÁSÁROLT, A CSILI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMJAIRA SZÓLÓ BELÉPŐKET

A kényelmi díj vissza nem térítésének eseteiről az InterTicket Kft. általános szerződési feltételei X. fejezetének 14. pontja rendelkezik.

 „Elmaradt előadás esetén a kényelmi díj visszatérítésre kerül, kivéve amennyiben háború, lázadás, terrorcselekmény, sztrájk, baleset, tűz, blokád, árvíz, járványügyi hatósági határozat, intézkedés vagy javaslat, természeti katasztrófa, súlyos energiaellátási zavar vagy más olyan előre nem látható és elháríthatatlan akadály következményeképpen, amely a Vásárló, illetőleg a Szolgáltató hatókörén kívül esik, valamelyikük nem képes valamilyen szerződéses kötelezettségének eleget tenni.” (https://www.jegy.hu/aszf)

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel az InterTicket Kft. munkatársai a jegyárak visszautalását – feltételezhetően – csak némi késedelemmel tudják majd teljesíteni.

A Csili Művelődési Központ pénztárában vásárolt belépők visszaváltásáról itt tájékozódhat:

Hogyan válthatóak vissza a Csili programjaira megvásárolt jegyek?

A tornákra, tanfolyamokra márciusban befizetett tagdíjak a későbbi foglalkozásokra lesznek érvényesek.

Kérjük, a továbbiakban is figyeljék híreinket, tájékoztatásainkat!

Budapest, 2020. március 13.

március 12-i bejegyzés:

A Kormány 41/2020. (III.11.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről 4. § d pontja („zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége”) értelmében a következő intézkedéseket hozta:

A Csili Művelődési Központ a fentiekben hivatkozott rendelet hatálya alá tartozó rendezvényeit a rendelet visszavonásáig nem tartja meg.

Ugyanakkor a kialakult helyzetre való tekintettel intézményünk – fenntartónk, Pesterzsébet Önkormányzatának vezetőivel, illetve az egészségügyért felelős szakembereivel konzultálva és azokkal egyetértésben – elővigyázatosságból, továbbá a lakosság védelmében olyan, kisebb létszámú rendezvények lemondásáról is döntött, amelyeket járványügyi szempontból kockázatosnak ítél.

Ilyen okok lehetnek, ha az előadásra nemrégiben külföldről érkezett szereplő jönne, ha az ország különböző tájairól lennének látogatók, ha esetleg külföldi vendégek megjelenése valószínűsíthető, vagy ha a közönség jó része várhatóan a leginkább veszélyeztetett korcsoporthoz tartozik, továbbá abban az esetben, ha pl. a tanfolyam, torna stb. vezetője nem vállalja jelen körülmények között az adott foglalkozás megtartását.

Természetesen sok programot továbbra is megrendezünk, és intézményünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megerősített utasítások szigorú betartása mellett működtetjük, rendszeresen végzünk fertőtlenítést, a vendégeink számára a mosdókban kézfertőtlenítőt, higiénikus papírtörlőt biztosítunk, termeinket rendszeresen szellőztetjük stb.

Mivel mindannyian felelősek vagyunk egymásért, kérjük, hogy tartsák be a szükséges higiéniai szabályokat és az influenzás tünetekkel rendelkező betegek ne jöjjenek rendezvényeinkre.

A programjainkkal kapcsolatos részletekért kattintsanak az adott eseményről szóló bejegyzésre, vagy tájékozódjanak Facebook-oldalunkon!

A MEGVÁSÁROLT BELÉPŐK VISSZAVÁLTÁSÁRÓL

Bár a jelen kényszerítő körülmények között (vis maior) a törvény erre nem kötelezi, a Csili Művelődési Központ a véglegesen elmaradó programjaira megvásárolt belépőket visszaváltja, azaz vendégeinket kár nem éri.

Ha a jegy.hu oldalon online vásárolta jegyét, és az előadást véglegesen ELMARADÓNAK nyilvánítjuk, a jegy.hu oldal kezelője, az InterTicket Kft. a jegy árát automatikusan visszautalja az ön számára, a kényelmi díj (értsd kezelési költség!) kivételével.

A kényelmi díj vissza nem térítésének eseteiről az InterTicket Kft. általános szerződési feltételei X. fejezetének 14. pontja rendelkezik.

 „Elmaradt előadás esetén a kényelmi díj visszatérítésre kerül, kivéve amennyiben háború, lázadás, terrorcselekmény, sztrájk, baleset, tűz, blokád, árvíz, járványügyi hatósági határozat, intézkedés vagy javaslat, természeti katasztrófa, súlyos energiaellátási zavar vagy más olyan előre nem látható és elháríthatatlan akadály következményeképpen, amely a Vásárló, illetőleg a Szolgáltató hatókörén kívül esik, valamelyikük nem képes valamilyen szerződéses kötelezettségének eleget tenni.” (https://www.jegy.hu/aszf)

Ha az előadást, koncertet stb. KÉSŐBBI IDŐPONTBAN MEGTARTJUK, Önt emailben fogjuk megkérdezni arról, hogy a jegy.hu oldalon megvásárolt belépőt vissza kívánja-e váltani, vagy a programon érvényesíti.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel az InterTicket Kft. munkatársai a jegyárak visszautalását – feltételezhetően – csak némi késedelemmel tudják majd teljesíteni.

A Csili Művelődési Központ pénztárában vásárolt belépőket ugyanott válthatják vissza a pénztári órákban.

március 10-i bejegyzés:

A koronavírussal kapcsolatosan művelődési központunk vezetése folyamatosan tájékozódik, az alapvető védekezés feltételeit biztosítottuk a közösségi terekben, mosdóinkban fertőtlenítő kézmosó van kihelyezve.

Jelenleg, amíg a kormány vagy a fenntartónk – Pesterzsébet Önkormányzata – nem függeszti fel a közösségi programokat (klubokat, tanfolyamokat), addig ezeket megtartjuk. A pesterzsébetiek biztonsága és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében nagyobb létszámú rendezvényeink egy részét szüneteltetjük vagy elhalasztjuk. A naprakész, pontos információk érdekében kérjük, figyeljék honlapunkat, Facebook-oldalunkat, vagy tájékozódjanak telefonon!

Amennyiben egy előadás elmarad, a jegyeket  vagy visszaváltjuk, vagy a későbbi időpontban megtartott előadásra lesznek érvényesek, így anyagi veszteség nem éri vendégeinket.

Mindannyian felelősek vagyunk egymásért, kérjük, hogy az influenzás (fertőző) tünetekkel rendelkező betegek ne jöjjenek rendezvényre, közösségbe!

a Csili munkatársai

Miben segíthetünk?