A zene mindenkié 2.0 – Rendhagyó énekóra | Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A zene mindenkié 2.0 – Rendhagyó énekóra

2023. szeptember 22.

10:30 - 12:00

Interaktív, zenés előadás Benkő Zsolttal egy rendhagyó énekóra keretében.

Az előadás a zenei mozgások tudatos megfigyelésére hívja fel a figyelmet, stílustól és zenei képzettségtől függetlenül! Ezek az apró észrevételek, érzések segítenek a zenei palettáról a számunkra értékeset kiválasztani, belecsempészni a hétköznapjainkba a művészetet, hogy ne csak kötelező alkalmakkor legyünk elfogadóak a különböző muzsikák iránt.

Az előadás során természetesen nem csak komoly pillanatokra számíthatunk, hiszen Benkő Zsolt megpróbálkozik a lehetetlennel is: el lehet vajon gitározni az időjárást? És a menzás tökfőzeléket…?

Benkő Zsolt zenés előadásának célja, hogy stílustól függetlenül szeressük a zenét: gyűjtsük, fedezzük fel, mi tetszik nekünk, és legyen aktív része az életünknek!

Benkő Zsolt magyar blues-gitáros, előadó, zeneszerző, oktató. 12 évesen kezdett gitározni, bal kezes létére jobb kezes tartással. 13 évesen beiratkozott egy zeneiskolába, de két év után otthagyta, mert nem tanítottak bluest. 14 éves korában megalapította első zenekarát barátjával, Ferenczi Györggyel. Az évek során neve a blues műfajában megkerülhetetlenné vált. Ezt jól mutatja, hogy az 1996-ban megjelent Első Magyar Blues Könyv is külön fejezetet szentelt neki, amit pusztán gitárosként rajta kívül csak egyetlen zenésztárs, Tátrai Tibor érdemelt ki.

Számtalan kötődése van Pesterzsébethez, és elkötelezett az élményszerű zenei oktatás mellett; rendszeres előadója a „Hangszert a kézbe” programnak.

🧭 Helyszín: Vízvári terem (Baross utca 55.)

🎟️ Belépés: ingyenes

A rendezvény Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat része, melyben országszerte egy hétvégén keresztül minden a Művelődési Központokról és a Kultúrházakról szól. A további programokról itt találnak további információkat:

https://2023.kulturhazak.hu/

💻 További tartalmakért és érdekességekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

#csilimuvelodesikozpont #csilimk #xxkerulet #pesterzsebet

Részletek

Dátum:
2023. szeptember 22.
Időpont:
10:30 - 12:00
Esemény kategóriák:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/832056688470238

Szervező

Czúni Imre
Telefon:
+36302438467
E-mail:
czuni.imre@csili.hu

Helyszín

Csili Művelődési Központ – Vízvári terem
Baross utca 55.
Budapest, 1201
+ Google Térkép