Bartis Ilona festőművész kiállításának megnyitója | Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bartis Ilona festőművész kiállításának megnyitója

2021. október 14.

18:00 - 19:00

Bartis Ilona amatőr festő

“Budapesten születtem 1948.ban. A képzőművészet már gyermekkoromban érdekelt, de nem volt módom foglalkozni vele. Ötven éves elmúltam, amikor egy kiállítás vendégeként éreztem késztetést arra, hogy én is megpróbálkozom komolyabban foglalkozni vele. Autodidakta módon tanultam, különböző képzőkörökben.

Tagja lettem a Vasas Művészetpártoló Alapítvány Buna Konstantin festőművész, később a Pesterzsébeti Csili Műv.ház, Kassai Károly festőművész által vezetett képzőköröknek. Tagja lettem az Országos Képző és Iparművészeti Társaságnak, majd beiratkoztam a BMK szervezésében lévő Képzőművészeti szabadegyetemre, melyet Bálványos Huba és Fiók László festőművészek vezettek.

Első önálló kiállításom 2007.-ben, a pesterzsébeti Csili Művelődési házban volt,melynek hangulatát  nagymértékben emelte Szabó Gyula, a Nemzet Színészének közreműködése.  Azóta több helyen volt önálló kiállításom, munkáim rendszeresen vesznek részt fővárosi és vidéki  közös kiállításokon. Szívesen adományozom munkáimat beteg gyermekekkel foglalkozó intézményeknek.

Tisztelem festőtársaimat, akiktől sokat tanultam, és köszönöm, hogy kedvenc hobbimból a művészet szerelmese lettem.

Újságíróként az irodalommal is szívesen foglalkozom, eddig hét antológiában jelentek meg verseim az Alterra Svájci –Magyar kiadó, valamint a Holnap magazin jóvoltából.

A kiállítás megtekintése előzetes egyeztetés alapján lehetséges. Tel.:1- 283-02-30

Részletek

Dátum:
2021. október 14.
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória:

Szervező

Czúni Imre
Telefon:
+36302438467
E-mail:
czuni.imre@csili.hu

Helyszín

Csili Alsóállomás
Nagy Győry István u. 4-6.
Budapest, 1201
+ Google Térkép