Cipősdoboz akció a Csiliben is! | Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cipősdoboz akció a Csiliben is!

2023. november 24. - 2023. december 18.

08:00 - 20:30

A Csili Művelődési Központ idén is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához.

December 18-ig, minden nap 7:30 és 20:30 között, a Csili B. épületében (Baross utca 55.) várjuk az ajándékokat, amiket idén is a rászoruló gyerekek kapnak.

1.Hogyan készíthetek ajándékot?

Első lépésként Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal. A cipősdoboz ajándékokat 0-tól 18 éves korig gyűjtjük.

2.Mit tegyek a cipősdobozba?

Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete : )

3.Dobozod tartalmazhat?

Mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
Játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
Higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet – gondosan becsomagolva egy zárható tasakba, hogy sérülés vagy szivárgás esetén ne tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat),

Édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet),
Íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt),
Kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

4.Van amit ne tegyek bele a dobozba?

Arra kérünk mindenkit, hogy ajándékaitokba ne tegyetek:
Agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot
Konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
Törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)
Gyógyszereket
Törött, nem használható állapotú játékokat

5.Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″. És ne feledjétek, minden évben díjazzuk a legkreatívabb cipősdoboz ajándékokat, így bátran engedjétek szabadon fantáziátokat ☺ Erről bővebben a Facebook oldalunkon olvashattok majd!

6.Hol és mikor adhatom le a cipősdobozom?

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 18-ig juttasd el a cipősdoboz begyűjtő helyek valamelyikébe! Ezek pontos címéről, a cipősdoboz leadóhelyek nyitva tartásáról, illetve a helyi partnereink elérhetőségéről a Gyűjtőpontok menüpont alatt olvashattok. Amennyiben valaki mégis postai úton kívánja ajándékát eljuttatni hozzánk, úgy ezt az alábbi címre kérjük elküldeni:
Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány
1143 Budapest, Hungária körút 69.

7.Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

LEGYETEK TI IS DOBOZOLÓK!

www.ciposdoboz.hu

#ciposdoboz #baptistaszeretetszolgalat #dobozolovagyok #legyelteisdobozolo #adnijo

 

Részletek

Kezdés:
2023. november 24. | 08:00
Vége:
2023. december 18. | 20:30
Esemény kategóriák:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1063356461516115

Helyszín

Csili Művelődési Központ “B” épület
Baross utca 55.
Budapest, 1201
+ Google Térkép