Emotion art – Ternyilla Noémi festőművész kiállítása | Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Emotion art – Ternyilla Noémi festőművész kiállítása

2023. június 9. - 2023. július 9.

18:00 - 19:00

Tisztelettel meghívjuk

Ternyilla Noémi

festőművész alkotásaiból rendezett

EMOTION ART KIÁLLÍTÁSÁRA

Helye:

Csili Művelődési Központ, Muszély Ágoston Kiállítóterem

Megnyitó beszédet mond:

Daragics Éva

Művészettörténész, művészeti író, filozófus

A tárlat 2023. július 9-ig megtekinthető

​Ternyilla Noémi:

“1972-ben születtem Budapesten.  1994 óta élek és alkotok Solymáron. 4 gyermekem van, a lányaim is kreatívak és rendszeresen alkotnak.

A Vizuális nevelőtanári diploma megszerzése után, rajztanárként helyezkedtem el a Solymári Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. Folyamatosan képeztem magamat és művészettörténet, ábrázoló geometria és technika szakos tanári diplomákat szereztem.

A tanári pálya számomra egy élethivatás.

Nagyon szeretek a gyerekek között lenni, gyerekekkel foglalkozni, tanítani. A gyerekek őszintesége és szeretete tart a pályán évek óta.

A festés és rajzolás számomra egy csodás feltöltődés, belső késztetés. A családban a nagymamám Sajerman Kornélia révén kerültem kapcsolatba a képzőművészettel.

Már egészen kisgyermekkorom óta érdekelt a rajzolás, mintázás. Csodálattal néztem kisgyermekként, ahogyan a nagymamám rajzolt és festett. Teljesen elvarázsolt a rajzeszközökkel való tevékenység. Az emberi test érdekelt a legjobban, a mozgás, karakterek. A témáim legtöbbször női figurák, illetve tájképek.

Visszatérő témám a saját test ábrázolása a testkép portrék. A kéz és test különös kapcsolatának, kapcsolódásának misztikus világa.

A tájképfestészet is a természet alapos megismerésére irányul. A tájban a színek vibráló színkavalkádjának, szépségének rögzítése a cél. A hangulat megfestése, amely pillanatnyi és gyorsan változik. Képeimen a hangulatot ábrázolom, azt ahogyan akkor abban az adott pillanatban látom és érzem.”

Részletek

Kezdés:
2023. június 9. | 18:00
Vége:
2023. július 9. | 19:00
Esemény kategória:

Szervező

Czúni Imre
Telefon:
+36302438467
E-mail:
czuni.imre@csili.hu