Fejes-Tóth Gábor és Rácz Kristóf kiállítása | Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fejes-Tóth Gábor és Rácz Kristóf kiállítása

2022. február 11.

18:00 - 19:00

A kiállítás megtekinthető március 6-ig a Muszély Ágoston Kiállítóteremben.
A február 11-i zenés megnyitóra várjuk az érdeklődőket!

“Közel 20 éve foglalkozom festészettel; eleinte a Csili rajzszakkörébe jártam, amelyet Kassai Károly vezetett, majd a Sarkosok Képzőművészeti Köréhez csatlakoztam, ahol Kocsis Előd korrektúrája mellett folytattam tanulmányaimat. 2009-ben végeztem a THÉBA Művészeti Akadémián festő szakon, ahol többek között Pataki Gábor és Németh Róbert voltak tanáraim.
Alapvetően mindig a képzőművészet klasszikus ága érdekelt, a mai napig is a XVII.-XIX. századi mesterek munkáit tekintem igazi referenciának, jó példának. Legkedveltebb témám az éjszaka, de nagyon szeretek hangszeres portrékat is festeni, illetve tájképeket sőt olykor szürrealista ötleteket is készítek. Lokálpatriótaként nagyon sok képem ábrázolja Pesterzsébetet is különböző oldalairól.
Főbb egyéni kiállításaim megjelentek már a Balassi Intézet-, Aranytíz Művelődési Ház-, Déryné Bisztró- és a Barabás Villában is; csoportos kiállításokon 2006 óta veszek részt a Gaál Imre Galéria Tavaszi Tárlatain.”
Fejes-Tóth Gábor
 
“A kèpzőművèszetek iránti fogèkonyságom fiatal korom óta èrik, de csak a közeli múltban következett be az a pillanat, hogy ecsetet ragadjak. Előtte is skicceltem, rajzoltam, majd a pasztellrajzaim után inspirálódtam “tovább” a festèszet irányába, ami gyakorlatilag az elmúlt nyárra datálódott. Így, amatőr kèpzőművèszkènt motiválva, kiváncsisággal tele fedezem fel egyelőre leginkább autodidakta módon a kèpi ábrázolásban rejlő vègtelen lehetőségeket. Egy kèp lètrehozása nagyon izgalmas ès meditatív tevèkenysèg. Mentálisan is alakítja a művelőjèt ès hatást gyakorol más területeken is a szèlesebb körű látásmód fejlesztèsèben.
Az absztrakt ès a non-figurativ stílus volt az, ami gyakorlatilag megtalált engem ès önkifejezèsre sarkallt. A többsègèben intuitív módon kèszülő vázlataim, kèpeim egy izgalmas nyelvet jelentenek számomra, amelyet most már szívesen osztok meg másokkal is! Ezzel egy új csatorna nyílt a kommunikációmra, illetve a ki- ès befelé nyitásra egyaránt.
Bútor-asztalos technikuskènt vègeztem, azután a vonós pengetős hangszerek kèszitèsèvel ès restaurálásával folytattam az utam 6 èven keresztül. Jelenleg bútorasztalos egyèni vállalkozókènt dolgozom ès kèszítek egyedi munkákat. Időszakos ès állandó kiállítások rendezèsèben ès installációk készítésében is volt szerencsém èveken át rèszt venni a Ráday Gyűjtemènyben, ahol számos nívós művész alkotásaiból is inspirálódhattam a festèszet, mint önkifejezési forma felé.
Az elmúlt nyáron először vehettem részt egy fantasztikus környezetben megrendezett kiállításon, a Hug fesztivál ès èletmód táborban, ahol egy hèten keresztül volt idejük a kíváncsiaknak elmerengeni a kèpeim világában. Ezt követően a Bakelit Multi-art Center által megrendezett pályázaton is beválogatásra került egy festmènyem ès egy pasztellkèpem is, amelyek időszakos kiállítás keretèben voltak jelen a Bakelit Multi-art Center kiállító terèben.”
Rácz Kristóf Pèter

Részletek

Dátum:
2022. február 11.
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória:

Szervező

Czúni Imre
Telefon:
+36302438467
E-mail:
czuni.imre@csili.hu