Gitárterápia – Benkő Zsolt Klubja | Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Gitárterápia – Benkő Zsolt Klubja

2022. szeptember 18.

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

One event on 2022. október 30. at 15:00

15:00 - 17:00

Összejövetel gitárosoknak, újrakezdőknek, még nem gitározóknak, zenerajongóknak és bárkinek akit érdekel a zene, a zenélés!

Ez egy olyan kurzus, ahol mindenki jól érezheti magát, kaphat információt a zenéről, a zene hallgatásáról és gyakorlati tanácsokat a gitározáshoz. Az otthoni szoba-gitározásnál több élményt nyújthat egy közösségben való részvétel, a hasznos tanácsok révén pedig gyorsabb fejlődés is elérhető. Természetesen az otthoni gyakorlást semmi nem helyettesítheti, de kedvet, lendületet adhat hozzá egy ilyen összejövetel!
A kurzus (időtartama kb.2 óra) több szakaszból áll:
– ismerkedés, a jelentkezők céljainak, szintjének felmérése a zenében
– általános zenei ismeretek, játékos gyakorlatokkal
– konkrét dal választása és annak tanulása
– ajánlat otthoni gyakorláshoz az internetről
– örömzenélés (az előadó vezetésével)
Természetesen a személyes tréning mélysége függ a jelentkezők számától, elsődlegesen a közösségi zenélés élménye, annak tudatos megélése lenne a fontos, és ez nem függ a zenei tudás mértékétől teljes egészében. Technikai tanácsokat, egyéni kérdéseikre választ mindenki kap.
A rendszerességnek (2 hetente vasárnap 15:00-17:00 óráig) a tétje egy szezonvégi fellépés lenne, ahol a feltehetően nem homogén összetételű csoport egy 2-3 számos produkciót mutatna be.
A legoptimálisabb létszám 7-15 fő, de mivel a kurzus nyitott, jöhetnek érdeklődők, kísérők, bárki aki csak esetleg most tervezi a hangszeres játékot vagy érdekli a zene felépítése, szeretne többet tudni róla!
Életkorban a 12 évtől idősebbeknek ajánlott, felső korhatár nincs!
Aki tartja a kurzust: Benkő Zsolt – bluesgitáros, előadó (a nyolcvanas évek második felétől volt látható különböző zenekarokban, hazai és nemzetközi klubok, fesztiválok rendszeres fellépője, 40 éves tapasztalattal, a kilencvenes évek eleje óta tanít is, jelenleg is tagja a Hangszert a Kézbe- országos ismeretterjesztő zenei eseménysorozatnak, gitáros előadóként. Évek óta tart blues-történeti előadásokat is, miközben aktív zenekari tag több zenekarban is.)
A program ingyenes.

Részletek

Dátum:
2022. szeptember 18.
Időpont:
15:00 - 17:00
Esemény kategóriák:
,

Szervező

Czúni Imre
Telefon:
+36302438467
E-mail:
czuni.imre@csili.hu

Helyszín

Csiili Művelődési Központ 13. terem
Baross utca 55.
Budapest, Budapest 1201 Magyarország
+ Google Térkép