Művészet-történelem – új, állandó kiállítás megnyitója | Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Művészet-történelem – új, állandó kiállítás megnyitója

2023. november 15.

17:00 - 17:30

Az Erzsébet Napok keretében bemutatjuk a Gaál Imre Galéria új, állandó kiállítását, Művészet-történelem címmel, mely tárlaton megtekinthetőek

Illyés Borbála iparművész babaszobrai,

Polgár Ernő Ferenc mesterségeket bemutató kisplasztikái és

Kadarkuti Richárd festőművész festményei.

A Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában látható új állandó kiállítás egyben múzeumpedagógia foglalkoztatóként is működik, ahol nem csak csoportos, hanem egyéni aktivitásra, rajzolásra, színezésre is van lehetőség. A kiállítás célja a helytörténet valamint a ma már szinte kihaló félben lévő mesterségek és a történelem különféle korszakai jellegzetes viseleteinek játékos, kreatív megismertetése a művészet segítségével.

A látogatók a történeti-helytörténeti ismeretek mellett esztétikai élményben is részesülnek, hiszen a kiállított alkotások – festmények, iparművészeti babaszobrok és kisplasztikák – a képző és iparművészet egy-egy területét képviselik. A tárlat a Pesterzsébeti Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből Kadarkuti Richárd helytörténeti-képzőművészeti festményeit, valamit Illyés Borbála viselettörténeti baba kollekcióját és Polgár Ernő mesterségeket bemutató kisplasztikáit mutatja be. Hasonlóan a múzeum épületében látható helytörténeti állandó kiállításunkhoz, fő célunk volt itt is egy eleven múzeumi miliő kialakítása, ahol az információk átadása mellett, lehetőség nyílik gyűjteményünk népszerű egységeinek segítségével a múltról és a művészetről történő együttgondolkodásra, kreatív kommunikációra és az alkotó tevékenység élményének megtapasztalására is.

A tárlat a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

Megnyitó ünnepség: 2023. november 15., szerda, 17 óra

Helyszín: Gaál Imre Galéria

További részletek: https://muzeum.pesterzsebet.hu/muveszet-tortenelem-uj-allando-kiallitas/

A belépés ingyenes.

További tartalmakért és érdekességekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

#csilimuvelodesikozpont #csilimk #xxkerulet #pesterzsebet
#erzsbetnapok2023 

Részletek

Dátum:
2023. november 15.
Időpont:
17:00 - 17:30
Esemény kategória:

Helyszín

Gaál Imre Galéria
Kossuth Lajos utca 39.
Budapest, 1203
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 283 0031
Honlap:
https://muzeum.pesterzsebet.hu/gaal-imre-galeria/