Pesterzsébeti Városi Vegyeskar | Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

Pesterzsébeti Városi Vegyeskar

2022. szeptember 6.

18:00 - 20:00

A Pesterzsébeti Városi Vegyeskar 2000 őszén alakult a Csili Művelődési Központ kórusaként, folytatva a több évtizedes kóruséneklés hagyományát, amely a Csiliben korábban is működött.

A kórus énekelni szerető, jó hangú nőkből és férfiakból áll, akik az élet minden területéről érkeznek a kóruspróbákra. A kórus tagsága sok éve állandónak mondható, de minden évadban szeretettel várják új tagjaikat.  Fontosnak tartják az egyetemes zenekultúra terjesztését, a hagyományok ápolását, ezek mellett azonban nagyon fontos számukra egy aktív, hasznos, igényes közösség tagja lenni, akik szabadidejük jó részét együtt töltik. Szakmai és magánéleti kapcsolatok sora jellemzi a kórus eddigi több mint 20 évét.

Repertoárjukban mindig a változatosságra törekedtek. A reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus kórusmuzsika éppúgy szerepel koncertjeiken, mint a XX. századi modern kórusművek, elsősorban Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Daróczi Bárdos Tamás, Kocsár Miklós.

A könnyedebb hangvételű, igényes szórakoztató kórusmuzsika, a jazz világa felé is gyakran kirándulnak. Kezdetektől fogva részt vettek nagyszabású oratóriumok előadásában, hol önállóan, hol más kórusokkal társulva. Több mint 15 éve tagjaik fontosnak tartják az „Énekel az ország” produkcióban való részvételüket. Rendszeres szereplői kerületi ünnepségeknek, egyházzenei és világi kóruskoncerteknek.

Számos vidéki város kórusával tartanak rendszeres kapcsolatot, kórusfesztiválokat tartanak, barátságokat ápolnak tatai, gárdonyi, aggteleki, keszthelyi kórusokkal.

2014-ben, 2016-ban és 2019-ben részt vettek az Országos Dalünnepen Keszthelyen, ahol minden alkalommal Arany minősítést és Gálakórus kategóriát nyertek.

Idén májusban ünnepelték meg nagyszabású koncert keretében 20 éves fennállásukat.

Karnagyuk Pálffi Krisztina.

Próbák: kedd 18-20 óra

Részletek

Dátum:
2022. szeptember 6.
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
,

Szervező

Polyák Edit
Telefon:
+36302311289
E-mail:
polyak.edit@csili.hu

Helyszín

Csili Művelődési Központ – Nyugdíjas terem
Nagy-Győry István u. 4-6
Budapest, 1201 Magyarország
+ Google Térkép

Regisztráció

Tribe Loading Animation Image

Regisztrált már? Ha törölné, vagy módosítaná, kérjük kattintson!

Ezzel az eszközzel törölheti meglévő regisztrációját. A rendszer egy hivatkozást küld az e-mail címére, mely segítségével meglévő regisztrációját törölheti. Ha módosítani szeretné adatait, vagy a regisztrációk számát, kérjük törölje az elsőt, majd regisztráljon újra!