Pesterzsébeti Városi Vegyeskar - Csili Művelődési Központ
Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Pesterzsébeti Városi Vegyeskar

2019. november 5.

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

An event every week that begins at 18:00 on kedd, repeating until 2020. június 23.

18:00 - 21:00

A Pesterzsébeti Városi Vegyeskar 2000 őszén alakult a Budapest XX. kerületi Csili Művelődési Központ kórusaként, folytatva a több évtizedes kóruséletet, amely a Csiliben működött.

A kórus énekelni szerető, jó hangú nőkből és férfiakból áll, akik az élet minden területéről érkeznek a kóruspróbákra, életkori megoszlásuk 24-70 évig terjed. A kórus tagsága sok éve állandónak mondható, de minden évadban szeretettel várják új tagjaikat. Fontosnak tartják az egyetemes zenekultúra terjesztését, a hagyományok ápolását, ezek mellett azonban nagyon fontos számukra egy aktív, hasznos, igényes közösség tagja lenni, akik szabadidejük jó részét együtt töltik. Szakmai és magánéleti kapcsolatok sora jellemzi a kórus eddigi 19 évét.

Repertoárjukban mindig a változatosságra törekedtek. A reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus kórusmuzsika éppúgy szerepel koncertjeiken, mint a XX. századi modern kórusművek, elsősorban Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Daróczi Bárdos Tamás, Kocsár Miklós.

A könnyedebb hangvételű, igényes szórakoztató kórusmuzsika, a jazz világa felé is gyakran kirándulnak.

Kezdetektől fogva részt vettek nagyszabású oratóriumok előadásában, hol önállóan, hol más kórusokkal társulva:

 1. Orff: Carmina Burana –Csili
 2. Orff: Carmina Burana-Művészetek Palotája, Gellérthegy-Citadella
 3. Ramirez: Kreol-mise

Guido Haasen: Missa Luba- Szent Erzsébet-templom, Református Imaház, Szegedi Dóm

 1. Mozart: Requiem (Szent Erzsébet-templom)
 2. 2016. Benkó Dixiland Band: Karácsonyi mise (Szent Erzsébet-templom, Csili)
 3. Dvorak: Requiem
 4. Mozart: Requiem (Szent Erzsébet-templom)
 5. Rossini: Kis ünnepi mise (Szent Erzsébet-templom)

2005-2019. Az ” Énekel az ország” produkcióban való részvétel, ami a mai napig rendszeres májusi kiemelt koncertjük (20 oratóriumban való részvétel Hollerung Gábor vezetésével a MÜPA-ban)

Rendszeres szereplői kerületi ünnepségeknek, egyházzenei és világi kóruskoncerteknek. A Bárdos Lajos Zenei Hetek rendezvénysorozat résztvevői. Hagyományos Karácsonyi hangversenyük egyik kiemelkedő rendezvényük, melyet a XX. kerületi Baptista Imaházban tartanak. Évadzáró koncertjüket a Pesterzsébeti Művészeti Napok keretein belül tartják a Rátkay-Átlók Galériában. Számos vidéki város kórusával tartanak rendszeres kapcsolatot, kórusfesztiválokat tartanak, barátságokat ápolnak tatai, gárdonyi, aggteleki, keszthelyi kórusokkal.

Részt vettek 2008-ban Aggteleken a Baradla Kórusfesztiválon. 2014-ben, 2016-ban és idén részt vettek és vesznek az Országos Dalünnepen Keszthelyen, ahol két ízben Arany minősítést és Gálakórus kategóriát nyertek.

Külföldi vendégszerepléseik:

 1. Olaszország-Bassanoi Kórusfesztivál
 2. Lengyelország-Krakkó, Nowa Slupia
 3. Olaszország-Cupello, Róma

2019 októberében Írországba utaznak a Connemarai Kórusfesztiválra.

Zenészbarátaik, hangszeres muzsikusok rendszeres kísérői koncertjeiknek.

Önálló CD-lemezük született fennállásuk 10. évfordulójára.

Karnagyuk Pálffi Krisztina, aki 25 éven át a XX. kerületi Lázár Vilmos Általános Iskola énektanára, gyermekkórusának vezetője volt, jelenleg a kerület másik ének-zenetagozatos iskolájában tanít, a József Attila Általános Iskolában.

A vegyeskar folyamatosan várja énekelni szerető új kórustagjait összes szólamába!

Próbák kedden 18-21 óráig a Csiliben.

(Bérleten kívüli előadás – vígjáték két felvonásban)

A történet középpontjában szeretők, nercbundák, illetve hiányosan öltözött nők állnak…Lehet, hogy a görcsös férfivágyak, de az is lehet, hogy a női könnyűvérűség szimbóluma a nercbunda, de az biztos, hogy ahol nercbunda van, ott valaki nagyon akar valamit, és történetesen általában ugyanazt. A szimpla szerelmi háromszögnek indult sztori gyorsan tucatnyi egymásba fonódó „ki-kivel?”-jellegű gordiuszi csomóvá alakul, lehetettlenebbnél lehetettlenebb helyzetbe sodorva a kis szőrmeszalon szüntelen hantázó tulajdonosait.

Szereplők: Mihályfi Balázs, Csonka András, Fésüs Nelly, Laurinyecz Réka/ Holczinger Szandra, Venyige Sándor, Steinkohl Erika, Pál Tamás, Szilágyi Annamária/Csányi Erika, Zorgel Enikő, Gerner Csaba/Janik László.

Rendező: Venyige Sándor

Részletek

Dátum:
2019. november 5.
Időpont:
18:00 - 21:00
Esemény kategóriák:
,

Szervező

Polyák Edit
Telefon:
+36302311289
E-mail:
polyak.edit@csili.hu

Helyszín

Csili Nyugdíjas terem
Nagy Győry István u. 4-6.
Budapest, 1201
+ Google Térkép