Könyvtár Hírek | Csili Művelődési Központ

Könyvtár hírek

 

Angol nyelvű szabadidős tábor a Csiliben

Ma az angoltáboros gyerekek és táborvezetőik látogattak meg minket és ismerkedtek meg a könyvtárunkkal. Volt aki már gyakorlottan keresgélt a polcokon, volt aki csak most ismerkedett velük. A végén pedig még egy kis játékos nyelvtanulásra is volt idő könyvtárunk egyik könyve segítségével, a gyerekek  magyar közmondások angol megfelelőit ismerhették meg.

         

 

Nyári zárvatartás

A Csili könyvtára nyári szünet és éves kötelező leltár miatt 2022.07.18-2022.08.31-ig zárva tart.

Kérjük, segítsék a munkánkat azzal, hogy az Önöknél levő kikölcsönzött dokumentumokat 2022.07.15-ig visszahozzák a könyvtárba.

Úton- Csili festőklub kiállítása a könyvtár galériáján

 

2022.05.05-én nyitott meg a Csili képzőművész klubjának kiállítása

 

Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit.  Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva, vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál.   (P.S. I Love You)

A Csili Képzőművész klub, később a Felnőtt Festőklub működése négy évtizedes múltra tekint vissza.

Az amatőr festőket az utóbbi években – nagy sikerrel – Bunda János István festőművész irányítja és vezeti.

A sikeres, önmagukat megtalálni vágyó alkotók, tehetségek kibontakozását vezetőjük egyénre szabott tanácsokkal segíti, a tagok önkifejezését érintetlenűl hagyva.

Öt-hat éve – kisebb tagcserékkel – ugyanazok a klubtagok alkotják a Festőklubot. Sokan vannak, akik évek óta mindig visszajárnak, de manapság egyre több új festeni vágyó fiatalt is vonz a lehetőség. Elhivatottságuk mércéje, hogy valóságos ünnepnapnak tekintik a csütörtököket, jönnek alkotni, tanulni a Csilibe.

Ki kedvtelésből, ki tanulmányai előkészítéséhez keresi a tagságot. Bár nem tartják kifejezetten fontosnak a szakmai értékelést, de az elismerés teljes joggal mindenki vágya.

Művészeti vezetőjük véleménye szerint Budapestnek feltétlenül, de talán az egész országnak a legnagyobb művészi eredményt elért amatőr festőklubja jött itt létre. Tagjai közül már kerültek ki magyar vagy akár  külföldi művészeti egyetemre is felvételt nyert fiatalok.

A szakmai munka mellett nagyszerű közösséggé alakultak, és ez a kohézió az az összetartó erő, amitől ez a klub más, mint a többi!

Több alkalommal volt kiállításuk a Csiliben, de több egyéni és csoportos kiállítást is rendeztek már országszerte.

Mindig nyitottak új érdeklődők iránt, továbbra is szívesen fogadnak új tagokat.

Művészeti vezető: Bunda János István – festőművész, képzőművész tanár

Miben segíthetünk?