Öt kép – egy történet pályázat eredménye | Csili Művelődési Központ

Kedves Pályázók!

Még egyszer köszönjük a pályázatra érkezett alkotásokat, a sikere messze felülmúlta a várakozásainkat!

Rengeteg kedves, tanulságos és szórakoztató mese, vers, verses mese, képregény, sőt még egy hangjáték is érkezett, összesen 68 művet olvashattunk végig. Egyik jobb, szebb, elgondolkodtatóbb, kedvesebb, mint a másik.

De nemcsak végigolvastuk, hanem ha már ilyen jól sikerültek, úgy gondoltuk, szeretnénk mindenkit megajándékozni azzal, hogy a nagyközönségnek is bemutatjuk az alkotásaikat, ezért elkezdtük felolvasni őket.

A Csili munkatársai és ismerősei közel 6 órányi hangfájlt mondtak fel.

Ezeknek legfőbb szerepe az lesz, hogy a kiállításmegnyitón résztvevő és a kiállítást megtekintő látogatók  (április 20. és május 23-a között hétköznaponként) cím és szerző szerint, belehallgathatnak a történetekbe, választhatnak maguknak saját kedvencet.

Az előszelektálás után még mindig 20 olyan pályamű volt, ami minden szempontból a „döntetlenül a legjobbak” kategóriájába került.

Gyólai Gabriellát (mint a történetek ihletőjét) kértük meg, hogy tegyen igazságot, válassza ki ezek közül a szívéhez legközelebb állókat.

Ez alapján – egyelőre nem áruljuk el a sorrendet – a legsikeresebb pályamunkák:

 

Csákvári Eszter: Mesélnek a tölgyek

J.Simon Aranka: Hová lettek a csigák?

Bank Eszter Katalin: Parány és Csúszmász – A haslábficam

Kartali Zsuzsanna: Csilimanók

Nagy Dóra: Mese a manóbálról

Hogy melyik alkotás kerül majd a falra, azt még nem áruljuk el, legyen meglepetés.

Várjuk szeretettel minden pályázónkat a kiállításmegnyitóra, hogy együtt ünnepelhessünk Gyólai Gabriellát képei körében!

Miben segíthetünk?