Babusgató Babatorna | Csili Művelődési Központ

kJátékos mozgás- és készségfejlesztő foglalkozás már 2 hónapos kortól egészen a járásig.

A rendszeres aktív torna erősíti a gyermek izomrendszerét, segíti a helyes mozgásfejlődést, fejleszti a mozgáskoordinációját, ezáltal támogatja a kognitív fejlődését is (például segít beindítani a beszédfejlődést) és nem utolsó sorban az emésztésének is jót tesz.
A gyakorlatok felépítése az elemi mozgásminták (az átfordulás, a kúszás, a mászás, az ülés és a járás) helyes sorrendjének kialakulására ösztönzik a gyermeket.

A hangsúly a helyes mozgássoron kívül a baba-mama személyes kapcsolaton van, így azalatt, amíg tornázunk, mondókázunk és énekelünk, megismeritek egymást, így te megtanulod a jelzéseit, könnyebben megérted őt és ő is hamarabb kommunikál majd veled – így fejlődik a szocializációs készsége is.

A torna során fokozatosan kap szerepet a tudatos testkép kialakítása, a testérzékelés, a térbeli tájékozódás fejlesztése, az egyensúlyészlelés és a finommotoros készségek javítása.
A foglalkozások 40 percesek, amelyből 30 perc az akítv torna -hiszen a babák idegrendszerét igyekszünk fokozatosan ingerelni és nem szeretnénk megterhelni őket. Minden óra előtt gyors állapotfelméréssel tájékozódunk a babák aktuális fejlődési helyzetéről.

A gyakorlatokat elsősorban eszköz nélkül, illetve kevés eszközzel (nagylabda, gumilabda, taktilis párna) végezzük.
A tornát differenciáltan, egyszerre tartjuk 2-7 hónapos (tárgymanipulációs, átforduló, kúszó) és 8-12 hónapos (mászó, járni tanuló) babáknak.
Szükséges egy textilpelus és folyadékpótlás. Szoptatási lehetőség van!

Foglalkozások időpontja: OKTÓBERTŐL

Részvételi díj: 2 800 Ft/alkalom vagy 4 alkalmas bérlet: 9 600 Ft, 8 alkalmas bérlet: 18 000 Ft
(A bérlet bármelyik Babusgató Foglalkozásra felhasználható, átjárható és 6 hétig érvényes!) Bankkártyás fizetés lehetséges!

Bejelentkezés nem szükséges!A Babusgató tornák továbbra is szigorú egészségügyi előírások betartása mellett zajlanak! Kérlek, hogy kizárólag egészségesen vegyetek részt a foglalkozásokon!
Tiszta torna/ruha mindenkinek szükséges!
A terembe kézmosás után gyertek be!
Az eszközök minden alkalommal fertőtlenítésre kerülnek és kézfertőtlenítőt is biztosítunk számotokra.
Kérlek tartsátok be az előírásokat!

Vigyázzunk egymásra!Szeretettel várunk benneteket!
Kiss Ildikó / Horváth Janka / Hegedűs Dominika
Babusgató mozgásfejlesztők
E-mail: babusgatofoglalkozas@gmail.com
Tel.: +36 20/490 3004 

Miben segíthetünk?