Értorna | Csili Művelődési Központ

FOLYAMATOS CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG!

„ Az emberi test, ha megfelelő gondoskodásban és edzésben részesül, a létező legkiválóbb fegyver. ” (Max Brooks)

Az értorna speciális tornagyakorlatok összessége, melyek meghatározott sorrendben követik egymást. Fokozza a vérkeringést, ezáltal segíti a szervezet oxigénellátását javítva az erek állapotát. Célja az érfalak rugalmasan, az izmok tónusosan tartása. Rendszeres gyakorlás mellett mind az artériás, mind a vénás érhálózat állapota javítható és/vagy a jó állapot fenntartható. Torna során a teljes test átmozgatásra kerül több fajta test helyzeteben a gravitációt kihasználva masszírozással kiegészítve. Az értornán a gyakorlatokon túl megtanulhatják a helyes légzés technikát is ami elengedhetetlen a erek és a szervezet jó állapotának fenttartásának érdekében. Összeségében az értorna a visszérkezelések alapját, illetve az egyik legfontosabb gyógymódját képezi, hiszen az izompumpa a gravitáció kikapcsolásával a vénák kiürülését, a jobb keringést teszi lehetővé.

Óra menete

Bemelegítés zenére (10p) – Értorna (30-40p) – Levezetés és nyújtás masszírozással (10-20p)

Eszközök

Az órákon használunk óriás labdát (fitt ball), kis labdát, gumiszalagot, széket, polifoamot vagy matracot amelyek változatossá, érdekessé és koncentráltabbá teszik az tornát.

TUDTA?
HOSSZÚ TÁVON A KEZELETLEN VISSZERESSÉG SÚLYOS SZÖVÖDMÉNEKET OKOZHAT!

Időtartam: 60 perc

Nehézségiszint: könnyű

Kalóriaégetés: akár 100 kcal

Óratípus: Speciális

Ajánlott: Nemtől és kortól függetlenül mindenkinek, akiknek bármilyen érrendszeri panasza van vagy csak megszeretné előzni.

Külön ajánlott: Visszértágulat esetén, túlsúly esetén, dohányosoknak, terhesség alatt (4-szer nagyobb az esélye a trombózisnak), terhesség után (14-szer nagyobb az esélye a trombózisnak), fizikai vagy statikus ülőmunkát végzőknek, trombózis után (meghatározott idővel, orvos utasításai alapján)

Milyen ruhát vigyek magammal Értornára?
Kényelmes, mozgásra alkalmas ruha váltó cipővel!

Oktató: Lukács Szilárdné (Ági) – Gyógytestnevelő

A torna havi bérlet vásárlása esetén látogatható. Díja 1100 Ft/alkalom

Helyszín: “B” épület, Fehér terem

Facebook csoport:

Csili egészségmegőrző tornák, hírek, információk

Kellemes tornázást és jó egészséget kívánnak a Csili Munkatársai!

Miben segíthetünk?