Gitárterápia – Benkő Zsolt Klubja | Csili Művelődési Központ

Összejövetel gitárosoknak, újrakezdőknek, még nem gitározóknak, zenerajongóknak és bárkinek akit érdekel a zene, a zenélés!

Ez egy olyan kurzus, ahol mindenki jól érezheti magát, kaphat információt a zenéről, a zene hallgatásáról és gyakorlati tanácsokat a gitározáshoz. Az otthoni szoba-gitározásnál több élményt nyújthat egy közösségben való részvétel, a hasznos tanácsok révén pedig gyorsabb fejlődés is elérhető. Természetesen az otthoni gyakorlást semmi nem helyettesítheti, de kedvet, lendületet adhat hozzá egy ilyen összejövetel!

A kurzus (időtartama kb.2 óra) több szakaszból áll:
– ismerkedés, a jelentkezők céljainak, szintjének felmérése a zenében
– általános zenei ismeretek, játékos gyakorlatokkal
– konkrét dal választása és annak tanulása
– ajánlat otthoni gyakorláshoz az internetről
– örömzenélés (az előadó vezetésével) 

Természetesen a személyes tréning mélysége függ a jelentkezők számától, elsődlegesen a közösségi zenélés élménye, annak tudatos megélése lenne a fontos, és ez nem függ a zenei tudás mértékétől teljes egészében. Technikai tanácsokat, egyéni kérdéseikre választ mindenki kap.

A legoptimálisabb létszám 7-15 fő, de mivel a kurzus nyitott, jöhetnek érdeklődők, kísérők, bárki aki csak esetleg most tervezi a hangszeres játékot vagy érdekli a zene felépítése, szeretne többet tudni róla!

Életkorban a 12 évtől idősebbeknek ajánlott, felső korhatár nincs! Aki tartja a kurzust: Benkő Zsolt – bluesgitáros, előadó (a nyolcvanas évek második felétől volt látható különböző zenekarokban, hazai és nemzetközi klubok, fesztiválok rendszeres fellépője, 40 éves tapasztalattal, a kilencvenes évek eleje óta tanít is, jelenleg is tagja a Hangszert a Kézbe- országos ismeretterjesztő zenei eseménysorozatnak, gitáros előadóként. Évek óta tart blues-történeti előadásokat is, miközben aktív zenekari tag több zenekarban is.) 

Tagdíj: ingyenes

Találkozók: 2024. január 14-től kéthetente vasárnap, 15:00-17:00 között.

Helyszín: “B” épület, 13. terem

Bővebb információért forduljon: Czúni Imre szervezőhöz!

https://www.csili.hu/rolunk/munkatarsak/

Miben segíthetünk?